26.04.2024

Чи винні патрульні у смерті львів’янина: справа досі в апеляційному суді Тернополя

Ваша реклама

Помер, бо задушився пакетиком з наркотиками. Така офіційна версія смерті львів’янина Володимира Клима. Трагедія сталася у 2018-му в одному з гральних закладів Львова.

22-річного хлопця обшукували патрульні, а потім він помер, у висновку пише – від механічної асфіксії, тобто вдавився. Шістьох поліцейських з роти тактико-оперативного реагування Львова підозрюють у перевищенні службових обов’язків, що призвело до смерті чоловіка.

В серпні 2021 галицький районний суд виніс правоохоронцям вирок – 8 років тюрми.  З цим не погоджуються ні патрульні, ні мама  Володимира Клима. Але у кожного свої вимоги. Справу зараз розглядають в суді другої інстанції, у Тернополі.

«Була вимога в апеляції досудити протокол судового засідання для того, щоб переконатися, що суд допустився помилки в частині показів свідків. Поклавши їх в основу обвинувального вироку, а ці свідки не давали таких показів в суді», — зазначив адвокат сторони захисту Андрій Федур.

У матері загиблого теж апеляційна скарга. Жінка вважає, що 8 років тюрми, – вирок галицького районного суду – замалий термін. Наталія Клим вимагає максимального строку покарання для поліцейських, яких вважає вбивцями сина.

Більше того, переконані батьки загиблого, їхній син не міг сам засунути до рота пакет і ковтати його.

Вислухавши скарги обох сторін, суддя вирішив переглянути та повторно дослідити деякі докази. А поки триває слухання, 6-ро поліцейських продовжують нести службу.  Наступне слухання відбудеться 21 січня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,