25.04.2024

Чи варто скоротити комендантську годину на Тернопільщині

Ваша реклама

У сусідніх областях її почали скорочувати, а на Закарпатті й узагалі не запровадили. Мова про комендантську годину, яку з початку активної війни ввели на Тернопільщині. Наша журналістка Олеся Липчак дізналася, як тернополяни ставляться до обмежень перебування на вулиці і що думають про скорочення комендантської години.

На Тернопільщині комендантську годину визначили на засіданні ради оборони області вона діє з 23.00 до 5.00. В цей період громадяни не мають без потреби перебувати на вулиці. Але зараз сусідні області почали скорочувати час комендантської. До прикладу, з 26 березня у столиці, Львові, Рівному, Хмельницькому та ще 6 областях години змінились. Там тепер комендантська з опівночі і до 5 ранку. А от на Закарпатті цього обмежувального часу взагалі немає.

То чи не час змінити щось і на Тернопільщині? Запитуємо людей, а думки різняться. Дехто вважає, комендантська година потрібна, бо в час війни це своєрідна дисципліна. А дехто переконаний – комендантську годину можна скоротити або скасувати взагалі. Мовляв ми регіон безпечніший, а ці обмеження в часі лише приносять.

Що ж до покарань порушників, то законодавством України не передбачено жодної відповідальності за порушення комендантської години. Але у цей час забороняється перебувати на вулиці або у громадських місцях, тим, хто не є працівником об’єктів критичної інфраструктури або не має спеціальної перепустки, пояснює інспекторка пресслужби управління Патрульної поліції Тернопільської області Катерина Метельська.

Вона також розповіла, чи карають тих, хто вже ж таки має поважну причину перебування на вулиці вночі.

“На вулиці в період комендантської години у людей, які приїхали автобусом чи потягом, інспектори перевіряють проїзні документи, квитки, проводять роз’яснювальні бесіди. Вони також зорієновують прослідувати додому і перебувати там до періоду, поки не закінчиться комендантська година”, — пояснює Катерина Метельська.

Наголосимо, що наразі влада області не оголошували про обговорення скорочення чи відміни комендантської години.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,