29.03.2024

Чи популярна вакцинація: на Тернопільщині за добу щеплення отримують понад 200 людей

Ваша реклама

 Інтерактивна карта вакцинації вже з’явилась в Україні. Вона дозволяє у кілька натискань знайти найближчий пункт вакцинації, ознайомитись зі статистикою щеплень у ньому та, за потреби, повідомити про порушення. У Тернополі таких пунктів наразі є три.

За словами сімейної лікарки Ярослави Арсан, зараз використовують вакцину CoronaVak китайського виробництва. Пункти вакцинації полегшують роботу і медпрацівників, і пацієнтів.

Зараз щеплення тут отримують люди різного віку. Серед них ті, які зареєструвались у додатку ДІЯ і ті, які увійшли до списків, складених сімейними лікарями. Через те, що охочих багато і щоб не виникало скупчень, кожному призначають певну годину.
Щодня навантаження на медпрацівників одного пункту в середньому 30-40 щеплень. Мобільні бригади ж, в основному, роблять більше – від 80 до 100 уколів на день.

Як пояснила регіональна координаторка вакцинації у Тернопільській області Марія Павельєва, у пунктах щеплень наразі колять лише першою дозою. Серед вакцинованих – люди віком 65+.

Загалом, в  області імунізували вже близько 35 тисяч осіб. А невдовзі у Тернополі на вулиці Злуки розгорнуть тимчасовий центр масової вакцинації.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,