27.04.2024

Чому тернопільські сайти “обливають брудом” одного з кандидатів на посаду директора НАБУ

Ваша реклама

Фальсифікації навколо конкурсу на посаду директора НАБУ. Заступник керівника Тернопільської обласної прокуратури Юрій Табака брав участь у конкурсі, перший етап якого відбувався в грудні минулого року і за результатом тестування набрав майже 100 балів. Вже після Нового року кілька тернопільських інтернет-медіа почали поширювати неправдиву інформацію стосовно низького рівня знань тернопільського кандидата. У своїх статтях показували сфотошоплені документи, а саме ніби-то результати комісії після двох тестувань. Юрій Табака зазначив, що після першого тестування він за результатами посів десяте місце,  а от на другому тестуванні його взагалі не було через хворобу.

Сфальсифіковані документи, чи цінна інформація? Ми взялися підтвердити чи спростувати дані, які в інтернеті пишуть про Юрія Табаку. Він один з кандидатів на посаду голови НАБУ, а тому і наша увага теж прикута до його персони. Перш ніж йти на особисту розмову, журналісти зібрали дані.

Юрій Табака в органах прокуратури працює з 2011 року. Починав помічником військового прокурора Тернопільського гарнізону Західного регіону України. Далі – низка інших посад і прокуратури, і ДБР. Останні три роки працює в цивільній прокуратурі Тернопільщини. З 29 вересня 2020 р. – заступник керівника.

І ось вкінці 2022 стартує конкурс на посаду керівника НАБУ. Один з кандидатів – саме Юрій Табака.

“Загалом до конкурсу було допущено 74 кандидати. Конкурс складався з декількох етапів. І перший етап — це знання законодавства, другий етап — це тестування на загальні здібності.За результатами цих двох конкурсів плюсувалася сума балів. І таким чином формувався загальний рейтинг кандидатів серед яких 20 мало вийти в фінах для подальшого проведення співбесід і перевірки їх на доброчесність”, — каже заступник голови прокуратури Тернопільської області Юрій Табака.

За результатом першого етапу конкурсу Юрій Табака увійшов до десятки найкращих знавців законодавства серед претендентів.

“Я взяв участь в першому етапі конкурсу, набрав 96 балів зі 100 можливих балів на знання законодавства. У другий етап вийшло 50 осіб, серед яких я був в першій десятці”, — зазначає Юрій Табака.

Звершився і другий етап конкурсу. І тут раптом тернопільські інтернет-видання почали поширювати ось таку інформацію: мовляв Юрій Табака набрав після другого тестування найменшу кількість балів. Навіть оприлюднили документ, наче це результати конкурсу на посаду директора НАБУ. Та це – фотошоп, переконує заступник прокурора.

“У мережі Інтернет на одних із, скажемо так, замовних каналів почали поширювати публікації про те, що я нібито здав другий етап на 14 балів. Це не відповідає дійсності, адже в другому етапі я взагалі участі не брав, тому що перебував на лікарняному ліжку. Це можна легко перевірити, зайшовши на сайт Кабінету міністрів в розділі “Конкурс на директора НАБУ” там є всі протоколи засідань”, — наголошує Юрій Табака.

Він зазначає, письмово звернувся до комісії з проведення конкурсу, аби вона призначила для нього інший день тестування другого етапу. Однак комісія відмовила.

Юрій Табака таку цікавість псевдоЗМІ до себе пов’язує з тим, що останніми роками він багато працює над викриття корупціонерів. Зараз найгучніші справи, де обвинувачені — це керівники управлінь та начальники, скеровуються до суду.

“Разом з тим в нас зараз ряд резонансних кримінальних проваджень. Серед них — провадження відносно працівників управління стратегічних розслідувань, до прикладу. Працівників підозрюють в створенні нарколабораторії, катуванні осіб, перевищенні службових обов’язків і так далі. Загалом дуже багато ворогів”, — заявляє Юрій Табака.

Серед резонансних справ також кримінальне провадження, яке вже спрямоване до суду, стосовно начальника лісового господарства області, також кримінальне провадження стосовно дій заступника начальника Державної податкової служби в Тернопільській області. Але Юрій Табака наголошує, що побідні дезінформаційні статті не зупинять його роботу у викритті злочинців.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,