29.03.2024

Чому студенти тернопільського коледжу сидять під час тривоги на цеглі серед сміття

Ваша реклама

Купи сміття, цегли і пилюка. В укритті. Таке відео на своїй фейсбук сторінці опублікувала тернополянка Наталія Репак. Вона обурена умовами, у яких доводиться сидіти її сину під час тривоги. Приміщення, у якому студенти ховаються від небезпеки необлаштоване. Студентам фахового коледжу Тернопільського національного технічного університеті імені Івана Пулюя. доводиться сидіти на купі цегли, накритій коцом. Зверху сиплеться фарба. І всюди – будівельне сміття.

Та про все по порядку. Зустрічаємось із пані Наталією, авторкою відео. Мама студента збентежена, бо не думала що її синові доводиться сидіти годинами в таких умовах. Впевнена, той шар пилу, який є в укритті погано впливає на здоров’я усіх студентів.

Адміністрація навчального закладу нам пояснює, свого бомбосховища там немає, тож колектив ходить в укриття, яке знаходиться у ТРЦ “Подоляни”. Саме воно найближче до навчального закладу.

Про його призначення приміщення розказує гендиректор “Подолян” Михайло Ібрагімов. Воно має 2600 кв. м. Раніше це було протирадіаційне укриття на військовому заводі. Та він не працює уже кілька десятиліть. Вже зараз це звичайний підвал.

Подробиці про захаращене укриття для студентів дивіться в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,