29.04.2024

Чому сесія Тернопільської облради була під загрозою, а голова “терміново” поїхав у відрядження

Ваша реклама

Сьогоднішній сесії Тернопільської облради передував скандал. Вперше після гучного затримання в залі з’явився голова облради Михайло Головко. Він неочікувано повідомив: засідання не відбудеться через недостатню кількість депутатів. І тому переноситься на невизначений термін.

Суд не відсторонив Головка від обов’язків голови, але от обранці були зовсім не проти це зробити. Боячись цього кажуть, Головко і вирішив перенести сесію. Обранців обурило  таке ставлення до них, тай загалом усіх, хто прийшов послухати як вирішать важливі питання області. Адже серед основних – заборона ходи УПЦ МП. Втім, кажуть, Головко провів неформальну реєстрацію депутатів. Хоча на той момент усі просто ще не встигли зареєструватись.

Опісля того як Михайло Головко покинув сесійну залу, його перший заступник закликав депутатів не розходитись. А представників фракцій запросив до обговорення. Далі Володимир Болєщук розпочав збори. Тоді ж в залі було зареєстровано 34 депутати. Більшість депутатів підтримали проведення зборів, адже розуміли, провівши саме сесію  будь які рішення прийняті без голови — будуть не дійсні.

Як ситуація розвивалася далі — дізнавайтеся із сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,