29.03.2024

Чому привітання “Слава Україні” є сокровенним для українців

Креатор буд

Слава Україні! Героям слава! З цими словами наші військові йдуть в бій та боронять рідну землю. Сьогодні весь світ так вітається з українцями. Ми бережемо наше патріотичне вітання в серці, а жодного злочину росії не пробачимо й не забудемо.

За ці слова катували, переслідували і вбивали. І вбивають до сьогодні. З цими словами стояв український військовий в останні свої хвилини, перед розстрілом.

Для українців гасло “Слава Україні” — сокровенне. Це ті слова, за які платимо найвищу ціну. І ті, які передаємо з покоління в покоління.

Гасло “Слава Україні!” спершу мало іншу відповідь — “По всій землі слава!” Його використовували ще в харківській студентській громаді у кінці XIX століття. Але популярним стало в часи Української народної республіки (УНР) З гаслом “Слава Україні!” наші захисники ідуть в бій проти окупантів.

У 2018 році гасло “Слава Україні!” та відповідь на нього “Героям слава!” офіційно затвердили як статутне привітання для збройних сил та нацполіції. Дякуємо кожному захиснику і захисниці, завдяки яким не боїмося повторювати його знову і знову.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , , ,