29.04.2024

Чому депутати Тернопільської облради вимагають зібрати сесію

Креатор буд

Депутати Тернопільської облради вимагають зібрати сесію. У чому невідкладність журналісти розпитали в тих чиновників, які підписали документ із основними вимогами.

Отже, обранці вимагають провести засідання терміново і вирішити нагальні питання краю. 27 вересня вимогу про скликання сесії підписали 23 депутати. Це одна третина підписів – та необхідна кількість, яку зібрали та подали в апарат Тернопільської обласної ради.

“Ініціаторами стали не тільки я, а, власне, ті депутати, які підписалися, зокрема і військовослужбовці”, — каже депутат облради Тарас Дячун.

Найперше обранці хочуть напрацювати програму, щоб кошти з обласного бюджету можна було спрямовувати на допомогу військовослужбовцям. У тексті вимоги йдеться, що облраді слід активізувати і покращити свою роботу. Адже це вищий орган влади в області і є багато невирішених питань.

“Постійно назбируються якісь нагальні питання, які потрібно вирішувати. Ми взагалі в стані війни і тому треба активно і динамічно реагувати на ті виклики, які виникають і перед місцевою владою, і перед українським суспільством загалом. Тобто мета, в першу чергу, це активізація роботи обласної ради, активізація органів місцевого самоврядування”, — каже депутат Тернопільської обласної ради Богдан Бутковський.

Журналістам розповідає, ще з минулої сесії залишилося чимало питань, які очікують на розгляд. Так, аби робота була якіснішою, депутати пропонують, щоб рада зібралась на сесію. Закон визначає, що засідання мають бути щонайменше один раз на три місяці. Проте підписанти вимагають її скликання щомісяця. Першим питанням, яке винесли у вимозі є оборонне рішення.

Ще одна вимога – доопрацювати обласну програму “Турбота” і вільні залишки бюджету спрямувати на реабілітацію військових і ветеранів.

“У нас є програма з підтримки військовослужбовців, ветеранів, по спрямуванні коштів на їх реабілітацію. Це адресна допомога конкретним людям, хлопцям, які потребують дійсно коштів на лікування. І депутати обласної ради мають право таку допомогу надавати”, — пояснює депутат Тернопільської обласної ради Денис Милий.

Цікавить депутатів іще одне питання. Йдеться про голову облради, який не відсторонений від посади і продовжує працювати, попри підозру в отриманні хабаря.

Аби дізнатися реакцію керівництва ради на вимоги депутатів – журналісти телефонують безпосередньо в приймальню голови. Але, кажуть там, Михайла Головка немає, він у відрядженні на два дні. Тож порадили звернутися до першого заступника. Володимир Болєщук телефоном відповів на наші запитання. Щодо бюджету, його переспрямування і програми “Турбота”, за словами заступника облради, це компетенція військової адміністрації. Деталі — в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,