26.04.2024

Чоловіка, що підклав вибуховий пристрій під вікно тернопільської багатоповерхівки, суд відправив під цілодобовий домашній арешт

Креатор буд

Вимагатимуть взяти під варту. Чоловікові, якого підозрюють в залякуванні родини за допомогою вибухівки, оголосили про підозру. Він перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Проте в Тернопільській окружній прокуратурі хочуть оскаржити рішення суду.

Нагадаємо, близько 7 ранку 26 жовтня 2021 року  на підвіконні першого поверху житлового будинку у м. Тернополі спрацював саморобний вибуховий пристрій, розбивши вікно у квартирі.  У той час у  кімнаті перебувала жінка з п’ятирічною дитиною, якій  уламки скла травмували руку й пошкодили майно у квартирі.

Правоохоронці встановили замовника злочину, який надавав вказівки іншому співучаснику вчиняти протиправні дії відносно потерпілого, щоб  примусити останнього повернути йому борг.

Незважаючи на те, що у клопотанні слідчого йшлося про те, що підозрюваний може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, впливати на потерпілих і продовжувати стосовно них злочинну діяльність, слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду відмовив у застосуванні до підозрюваного тримання під вартою. Оскільки суд обрав зловмиснику цілодобовий домашній арешт, Тернопільська окружна прокуратура готує апеляційну скаргу на вказане рішення.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,