20.04.2024

Члени гаражного кооперативу «Аляска Авто» в судах відстоюють право на землю

Ваша реклама

Боротьба за землю. Члени гаражного кооперативу «Аляска Авто» знову вийшли на вулиці, аби вкотре відстояти своє право на користування цією ділянкою.

Впродовж семи років люди ходять в суди і проводять акції протестів. Конфлікт виник через те, що гаражі, які вони облаштовували власними силами, у них почали забирати. Територія належить заводу “Промінь”.

Іще за своєї каденції, колишній голова облдержадміністрації Степан Барна підписав розпорядження, яким ділянки під гаражами надаються людям в оренду на 10 років. Та сталось не так. Тож представники кооперативу і заводу – судяться.

За словами члена обслуговуючого кооперативу «Аляска Авто» Михайла, почалися судові процеси. Деякі суди вигравав кооператив, а деякі — представники заводу «Промінь».

Представники кооперативу відзначили, що “Промінь” усі ці роки не хотів давати дозвіл на приватизацію і опирається досі. Аби підтримати людей і привести підписаний ним документ в дію, Степан Барна продовжує шукати шляхи, аби залишити землі людям.

Степан Барна заявив, що його позиція, позиція партії в цьому питанні далі є незмінною. Якщо членам обслуговуючого кооперативу «Аляска Авто» потрібна якась допомога від політичної сили, їх. Все решта – це право і громадянський обов’язок людей вимагати виконання попередніх домовленостей і розпоряджень.

Наразі справу розглядають в касаційному суді. 20 жовтня має відбутися чергове слухання.

«Нормальна робота триває згідно чинних документів. Люди користуються, ми сплачуємо за це орендну плату в бюджет, яка є в рази більшою, аніж попередній користувач за всі роки користування», — відзначив голова правління обслуговуючого кооперативу «Аляска Авто» Тарас Шевчук.

Відстоювати своє право на землю члени гаражного кооперативу обіцяють до кінця.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,