29.04.2024

Через ймовірний наступ росіян у Тернополі наведуть лад у підвалах і не вимикатимуть ліхтарі вночі

Ваша реклама

Що робити під час наступу ворога і де ховатися під час бойових дій. Ці та інші питання розглянули на нараді з силовиками та правоохоронцями щодо безпеки та територіальної охорони за участі міського голови Тернополя Сергія Надала.

Правоохоронці озвучили чітку схему дій при виникненні загрози. Жителів Тернопільської громади про небезпеку сповіщатимуть сигнали тривоги. Почувши сирени, варто ввімкнути радіо або телевізор і слідувати почутим вказівкам. Перехожим після звукового сигналу треба прямувати до найближчого підприємства чи організації. Людям варто мати при собі запас харчів, документи, аптечку, засоби зв’язку, засоби індивідуального захисту дихальних шляхів.

Також на нараді відзначили, що на території громади є 92 захисні споруди. Крім того, передбачено, що під час повітряної тривоги є можливість перебувати у підвалах будинків. Водночас і силовики, і правоохоронці відмітили, що наразі підвищеної небезпеки в громаді нема. Всі відомства працюють у штатному режимі. Ситуація під контролем.

Тернополян, які мають офіцерські, сержантські звання та досвід служби в армії – запрошують вступати в бригади територіальної оборони. Такі формування в Україні діють з січня, у кожній області.

Наприкінці зустрічі Сергій Надал визначив кілька важливих доручень, які сприятимуть забезпеченню спокою і обороноздатності в громаді. Так, в ОТГ вночі не відключатимуть вуличне освітлення, перевірять справність камер відеоспостереження, а також приведуть до ладу міські підвали та промаркують захисні споруди.

Людей просять зберігати спокій та не сіяти паніки.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,