18.04.2024

Боротьба з кліщами: у парках Тернополя проводять дезінфекцію

Креатор буд

У Тернополі взялисрозпочали за боротьбу з кліщами. Для цього зелені зони, а це зокрема території парків, обприскують спеціальними розчинами.

За словами інструкторки-дезінфекторки Тернопільського обласного комунального підприємства «Профілактична дезінфекція» Лідії Бойко, за травень заплановано провести обробку у всіх парках міста.

Хімікати, які використовують спеціалісти, не є небезпечними для здоров’я людей та тварин. Все ж, через різкий запах препарату, відвідувачів парку на кілька днів просять утриматися від прогулянок. Обприскують насамперед місця найбільшого скупчення людей.

Тернополяни таку роботу підтримують. Адже краще попередити і вберегтися від укусу паразита, аніж потім лікувати наслідки. Бо ж інколи ускладнення можуть стати летальними.

Окрім парків, працівники профдезинфекції оброблять і території дитячих садочків. Все ж це не гарантує 100%-ої безпеки від паразитів.

Як розповіли у лабораторному центрі, цьогоріч вже зареєстрували 162 випадки укусу кліща.

Медики попереджають: у випадку укусу кліща слід звернутися до свого лікаря. Якщо такої змоги нема, і видалити паразита довелося у домашніх умовах, варто здати кліща на дослідження, аби попередити захворювання чи виключити небезпеку.
А щоб захистити себе від укусу кліщів, на прогулянку вдягайте світлий одяг, з довгими рукавами, і за можливості – беріть головний убір. Вдома одяг зніміть і одразу огляньте власне тіло. Якщо разом з вами на природі були домашні улюбленці – їх теж слід оглянути на наявність кліщів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,