04.05.2024

Близькі загиблого воїна Тимофія Антощука з Тернополя розповіли про мрії героя

Ваша реклама

Із захисником, сержантом Тимофієм Антощуком попрощалися у Тернополі. Загинув військовослужбовець 27 листопада під Бахмутом на Донеччині. При штурмі ворожих позицій Тимофія зачепило осколком від артилерійського снаряду. Поранення виявилося смертельним.

Воїн повернувся з-за кордону, щоб захищати Батьківщину. Тернополянин Тимофій Антощук вже на другий день повномасштабного вторгнення росії в Україну записався до лав добровольців.

32-річний чоловік на початку 2022 року працював у Швеції, а 24 лютого одразу повернувся додому. Тимофій раніше брав участь в АТО і його одразу розпроділили у військову частину. Рота, в якій був боєць, брала участь у визволенні Харківщини, а потім їх перекинули на позиції поблизу Бахмута.

Родичка загиблого військовослужбовця Світлана Ковальчук каже, що Тимофій до останнього не розповідав рідним, що його частина на передовій.

Світалана Ковальчук додає, що знала Тимофія з дитинства. Жінка у селі Шумбар, де народився і виріс загиблий, працювала директоркою школи. Розповідає, що Тимофій від малечку був патрітично налаштований. Після завершення дев’ятого класу Тимофій Антощук вступив до Нахімовського училища в Криму, але довчитися там не встиг. У 2014 році півострів анексувала росія.

Тимофій Антощук – не єдиний у родині, хто воював проти росії. Зараз в лавах Збройних сил служить його молодший брат та чоловік сестри. Побратими Тимофія відгукуються про нього, як про чоловіка слова і неймовірної волі.

Поховали героя в Тернополі на Микулинецькому кладовищі на Алеї слави полеглих військовослужбовців. У Тимофія Антощука залишилася дружина Олена та чотирирічний син Гліб.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,