24.04.2024

Блочні будиночки для переселенців облаштують у Тернополі чеські партнери

Креатор буд

Через евакуацію українців із регіонів, де під питанням забезпечення опалювального сезону, у місті шукають можливості додаткового поселення людей. У цьому напрямку співпрацюють і з міжнародними партнерами.

“Сьогодні відбулась чергова робоча зустріч з генеральним консулом республіки Чехія в Україні, а також з представником Мінекономіки та Міністерства промисловості Чехії, а також з бізнес структурами Чехії. Ми підписали меморандум”, — заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Відповідно до документу міська влада має виділити землю для облаштування житла для переселенців. У той же час чеська сторона забезпечує виготовлення, привезення та облаштування будиночків блочного типу.

“Ми раді, що можемо допомогти двом містам, де зараз живуть люди, які вимушено покинули свої домівки на сході України. Ми сподіваємося, що після війни ми зможемо надати Україні ще більшу допомогу, наприклад, в галузі енергетики, інфраструктури, щоб наблизити її до Європейського союзу”, — відзначив молодший заступник міністра закордонних закордонних справ Чеської Республіки Марек Свобода.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,