26.04.2024

Благодійну виставу дітям військовослужбовців та переселенців показали у ТНПУ

Креатор буд

“Усі миші люблять сир”. Театралізовану казку під такою назвою зіграли студенти ТНПУ імені Володимира Гнатюка. Серед глядачів були діти військових та переселенців, малеча з багатодітних сімей.

“Усі миші люблять сир”, але не можуть подружитися, бо надто різні. Виставу про дружбу та взаємоповагу показали дітям в Тернопільському національному педагогічному університеті. Першим до маленьких глядачів вийшов сам Святий Миколай.

Переглянути дитячу казку могли усі охочі, та першими  запрошення отримали маленькі тернополяни, чиї батьки зараз перебувають на фронті, переселенці, та діти з багатодітних сімей. Вистава малечі – сподобалася.

У постановці зіграли студенти різних курсів з факультету мистецтв. Студент Олександр Савків наголосив: вистава про те, потрібно бути добрим і ввічливими з кожною людиною. Не треба судити про особу з першого погляду.

Аби віддячити акторам малеча подарувала їм патріотичні пряники. Солодощі отримали також і усі присутні в залі діти.

Переглянути виставу прийшов військовослужбовець. Тернополянин Володимир Курило привів у день Миколая двох донечок. Відзначив: важливо, що не зважаючи на тривоги та стреси, в Україні для дітей організовують заходи, показують вистави. Як наслідок, малеча отримує позитивні емоції та легше переносить складні моменти.

Режисер постановки, народний артист України В’ячеслав Хім’як розповідає, що ця п’єса вчить найкращих людських чеснот: взаємотерпимості, взаємоповаги, вміння єднатися, а не шукати відмінності один в одного.

“От це така взаємотерпимість, взаємоповага. Не треба шукати відмінностей, а треба шукати те, що нас об’єднує. І це дуже цінно”.

“Завдяки керівництву, завдяки художньому керівнику підготовлена хороша вистава. Дякуємо В’ячеславу Антоновичу Хім’яку. У нього вже зародилася ціла школа театралів, які виходять зі стін нашого університету Дякуємо також усім дівчатам і хлопцям, які сьогодні на сцені дарували позитивні емоції”, — заявив декан історичного факультету ТНПУ ім. Володимира Гнатюка Володимир Місько.

В університеті не лише запроваджують покази благодійних вистав для малечі та дорослих. Також тут активно долучаються до волонтерства і допомагають фронту. Від 2014 року студенти та викладачів плетуть маскувальні сітки та відправляють запаси продуктів військовим.

“Ми вважаємо, що університеті є достатньо талановитих, здібних вихованців, хороших викладачів і добрі традиції волонтерства. Ми шукаємо свою місію бути корисним в найскладніші обставини життєві, нашої країни”, — наголосив Володимир Місько.

У Тернопільському національному педагогічному університеті зазначають, що тепер щороку побідні вистави показуватимуть дітям до дня Святого Миколая, аби малеча мала змогу ще раз потрапити в казковий світ. А студенти факультету мистецтв дарувати свої таланти тернопільським глядачам.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,