04.05.2024

Благодійну виставку світлин на підтримку ЗСУ представила тернополянка Христя Луцик

Ваша реклама

“Чотири грані Донеччини”. Благодійну виставку з такою назвою відкрили в Тернополі. Це фронтові світлини чотирьох військових кореспондентів, фотографів й зокрема, діючих військових — Володимира Черняка, Віталія Носача, Анастасії Рокитної та колишньої журналістки наших телеканалів, тернополянки Христини Луцик.

Організували виставку волонтери громадської організації “VATRA” і збирають гроші на дрони для українських бійців. Переглянути світлини можна в арт-галереї “Nа Пошті”.

Христя Луцик каже, всі фотографи були між собою знайомі в певні періоди війни. Згодом вирішили показати роботи українцям.

Христина  почала захоплюватися фотографією ще в університеті. Жартує, що саме з того часу не випускає камеру з рук. Так, з початком війни журналістка почала повноцінно працювала волонтеркою, доставляла гуманітарну допомогу військовим і паралельно фотографувала. Згодом почала робити репортажі з передової. За час повномасштабного вторгнення війни активно висвітлювала події, які відбувалися в Бахмуті, Торецьку, Соледарі та десятках інших прифронтових зон. На виставці представлені роботи з Бахмутського напрямку, на якому Христина працює найбільше.

Дівчина каже, свою назву виставка отримала неспроста, адже через світлини фотографи розказують про чотири різні напрями, з якими стикається людина, коли потрапляє на війну.

Більше про роботи та творчість авторів — дізнавайтеся із сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , , ,