27.04.2024

Безпритульних собак виловлюють у Чорткові для стерилізації

Креатор буд

Безпритульні тварини. Забагато їх стало у Чорткові, тож місцева вада вирішили щось із цим робити. Для цього уклали угоду із центром стерилізації тварин у Чернівцях. Їхні фахівці приїжджають забирають тварин, стерилізують їх і потім мають повернути на місце. Перший такий вилов уже провели. Скільки тварин вдалось зловити і скільки це коштує  — дізнавалися наші журналісти.

Ловлять собак фахівці Центру стерилізації тварин із Чернівців. Місцева влада уклала із ними договір. Після стерилізації чотирилапих мають повернути у населений пункт. Перший такий вилов уже провели у районі Кадуб, розповів в. о. начальника КП “Благоустрій” Чортківської міської ради Михайло Табачак.

“Ми знайшли чотири тварини. Планували шість. Але воно не так все просто, як люди думають. Тварини тікають і з тим снодійним разом тікають. І після трьох тварин вже розбігаються, чують небезпеку”, — відзначив Михайло Табачак.

Це безпечно і не несе шкоди тваринам, наголошує чоловік. Вартує стерилізація приблизно 4 тисячі за одну собаку. Але містяни погоджуються, проблема є і вирішувати її потрібно. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,