23.04.2024

“Бережанське зілля”: проєкт соціального підприємництва започаткували у “Карітас-Бережани”

Креатор буд

“Бережанське зілля” – соціальний проєкт, який ініціювали у благодійному фонді “Карітас-Бережани”. Суть проста – ви збираєте лікарські рослини і за це отримуєте кошти. Волонтери допомагають зілля висушувати та збувати.

Як зазначив волонтер БФ Ростислав Музичка, збирають переважно кропиву, шипшину, березу, бузину.

В базі потребуючих “Крітасу” є понад 200 людей. Багатодітні сім’ї, ті, які опинились у скрутних життєвих обставинах. В основному вони живуть у сільській місцевості, біля лісів і полів, тому з легкістю можуть зайнятися таким соціальним підприємництвом.

На ініціативу вже відгукнулися близько 10 родин. Проєкт “Бережанське зілля” реалізовуватимуть спільно із місцевими аграріями. Від людей потрібна лише участь – розпізнати корисну рослинку і правильно її зібрати. Ініціатори зазначили, дохід буде хорошим, головне не лінуватися.

Крім того, на базі Карітасу навчають пекарській справі. Аби люди також могли реалізувати себе.

Нагадаємо, журналісти Тернопіль1 відвідували Карітас у Бережанах майже рік тому. Отець Михайло показував приміщення, де ще робили ремонт. На сьогодні ці місця не впізнати. За рік вдалося багато реалізувати. Зокрема, психологічно-духовна порадня, яку реалізували за кошти  Громадського бюджету. Також є сенсорна кімната, яку облаштували завдяки проєкту від Львівської освітньої фундації. Тут психологи проводять заняття із дітьми, але  за попереднім  записом.

Також тут сучасна кухня із необхідним обладнанням, адже у Карітасі діє соціальна їдальня. Ще тут мають відкрити кафе для учасників АТО, а у планах організувати соціальну пральню.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,