20.04.2024

Батьки та вчителі Чугалівської школи пікетували під стінами Тернопільської ОДА

Ваша реклама

З плакатами в руках вчителі та батьки з Кременеччини приїхали під стіни Тернопільської ОДА, адже намагаються відстояти свою школу.

Напередодні 1 вересня тамтешня влада заклад перепрофілювала – з дев’ятирічки зробили початкову школу. Тепер учні 5-9 класів мали б доїжджати з села до іншого навчального закладу, який знаходиться за 14 кілометрів.

Учителька Чугалівської школи Надія Медецька розповіла, що у зв’язку з реформами, які зараз проходять в державі, потрібна була оптимізація. Вибір упав на Чугалівську школу, яка не така вже й збитковий.

Хоч навчальний процес вже почався, та педагоги та батьки не готові залишати свій навчальний заклад. Якщо ж протестувальникам не вдасться відстояти школу, кажуть, то понад 30 дітей будуть змушені щодня по бездоріжжю їздити на уроки в інше село.

Обурило батьків та вчителів й те, що про зміну статусу їх повідомили за лічені дні до початку навчального року. Напередодні ми вже розповідали вам про ситуацію, яка склалася в цьому навчальному закладі. Жителі села кажуть, стоятимуть на своєму до останнього і всіма можливими способами добиватимуться того,  аби повернути школі статус дев’ятирічки.

Отож, й досі залишається відкритим питання того, чи зможуть жителі села повернути статус гімназії навчальному закладу. Возити дітей по бездоріжжю, а взимку через замети – не хочуть. Тому через суд та пікети відстоюватимуть й надалі свою школу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,