28.03.2024

Аварійний міст у Бережанах: коли планують ремонтувати і чи штрафують водіїв вантажівок

Ваша реклама

Біля замку у Бережанах є два мости через річку Золота Липа. Обидва аварійні. Зараз тут стоїть обмеження для великогабаритного транспорту – 3,5 тонни.

На початку осені місцевих жителів обурив пост у соцмережі. На фото один із мостів, біля стадіону, показали з низу. Із цього ракурсу споруда виглядає досить аварійною – напівзруйновані опори, старі дерев’яні балки. Своє обурення люди висловлюють у коментарях, особливо що стосується проїзду вантажівок.

Як повідомили нам в обласній службі автомобільних доріг, ці мости перебувають на балансі Бережанської міської ради.

Голова Бережанської міської ради Ростислав Бортник відзначив, що водії вантажівок мають їхати згідно встановлених знаків, але кермувальники не звертають уваги на знаки. Для них також є затверджена схема об’їзду під час ремонту М12. Але водії чомусь не хочуть їхати по довгому маршруту і шукають короткий маршрут.

Міський голова розповів, аби кермувальники дотримувались встановлених обмежень, звертались і до поліції. Цілодобово слідкувати за аварійною ділянкою правоохоронці не можуть, але за вересень вже склали на порушників понад 20 протоколів. Ростислав Бортник підкреслив, що ремонтувати міст планують. Щоправда, вже наступного року.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,