08.05.2024

“Армія відновлення” на Тернопільщині: які роботи пропонують та скільки платять

Ваша реклама

“Армія відновлення” працює і на Тернопільщині. До праці залучають безробітних, які стоять на обліку в центрі зайнятості та переселенців. Наша знімальна група з’ясувала які роботи пропонують людям та скільки платять.

Чудовий шанс і війську допомогти, і отримати роботу. Проєкт “Армія відновлення” запустили в Україні восени 2022. На Тернопіллі — в квітні 2023. Роботи пропонують і в Тернополі, і в громадах області.

“На сьогодні у нас залучено до суспільно-корисних робіт більше 200 людей з різних районів області. Завдяки цьому держава отримує роботу, а людина забезпечується платою”, — відзначає директорка департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської ОВА Галина Воляник.

Зарплата в “Армії відновлення” 6700 грн за місяць. Втім вас можуть працевлаштувати на менший термін і тоді виплати будуть пропорційні відпрацьованим дням.

Перелік суспільно корисних робіт, які пропонують в “Армії відновлення” —чималий.

“Люди виконують різні роботи. Найбільше — плетуть маскувальні сітки, упорядковують сховища: прибирають і ремонтують їх. Також учасники проєкту допомагають у лікарнях обслуговувати поранених бійців. Багато людей допомагають родинам військових, які захищають Україну або сім’ям загиблих воїнів. Також займаються розвантаженням допомоги, формуванням та доставкою продуктових наборів”, — пояснює заступниця директора Тернопільського обласного центру зайнятості Олександра Островська.

Варто зазначити, що до “Армії відновлення” залучають не лише безробітних, які стоять на обліку в центрі зайнятості, а й переселенців – таких на Тернопільщині 17.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,