29.03.2024

Архітектори і будівельники Тернополя взяли участь у зустрічі Конфедерації будівельників України

Ваша реклама

Забудовники, архітектори і дотичні до цієї сфери фахівці зустрілися у Тернополі на презентаційній зустрічі Конфедерації будівельників України. Захід видався насиченим. Учасники активно брали участь в обговорені питань, які найбільше турбують забудовників саме зараз.

“Це питання, власне, забудови, комунікації, розширення міста. Як колишній головний архітектор міста відзначаю: у нас центральна часина міста зміщена в одну сторону. Тому Кутківці і Пронятин на сьогодні було б дуже активно щоб ми вирівняли центральну частину”, — відзначив архітектор, голова регіонального представництва Конфедерації будівельників України у Тернопільській області Василь Будзик.

Голова Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе також звернувся до учасників зустрічі. Він нагадав, що ще 7 років тому Україна була на 176 місці в світовому рейтингу “Дуінг бізнес” щодо отримання дозволу на будівництво. Завдяки змінам у законодавсті зараз це 20 місце. Нові виклики постали перед будівельниками і у час воєнного стану.

“Країна буде відновлюватись і зараз під головуванням Президента створена національна рада з відновлення від наслідків війни”, — заявив президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

Він підкреслив: коли почнеться план Маршала або сформується Фонд підтримки України, фахівці повинні бути готові до того, щоб реалізувати кошти, які будуть надавати.

Спільне вирішення проблемних питань, із якими стикаються будівельники, одне із завдань діяльності Конфедерації будівельників України. Адже це найбільше профільне об’єднання українського бізнесу, яке відстоює інтереси будівельної галузі, орієнтоване на європейські цінності й стандарти.

“Це насправді дієвий майданчик, який забезпечує можливість комунікувати і з органами влади, так і налагоджувати тісні зв’язки із учасниками ринку. Так в КБУ входить понад 700 професійних учасників, це як будівельні організації, так і виробники будматеріалів. Це взаємокорисна і плідна співпраця”, — зазначив директор ПП “Креатор-Буд” Олег Лахита.

Такі зустрічі Конфедерації у Тернополі планують проводити регулярно. Навіть хочуть відкрити офіс, куди місцеві будівельники зможуть безпосередньо звертатися зі своїми запитами.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,