26.04.2024

Алергія на пух тополі: тернопільська лікарка пояснила в чому причина

Креатор буд

Пух у повітрі, а у алергіків – нежить, чхання і сльозотеча. На початку літа тополі починають розкривати свої так звані “сережки”, а тернополяни страждають.

Реагує різко на пух тополі тернополянка Маріанна. Вона зазначила, симптоми неприємні і особливо незручні влітку. Це –  набряк в носі, сльозотеча постійна. Тому завжди з собою  потрібно носити і вживати таблетки.

Утім, алерголог Оксана Федорчак запевнила, у людей алергія не на пух тополі, а на пилок інших рослин, який потрапляє на нього. Також на пилюку, яку пух вбирає. Таким чином виникає подразнення.

Також фахівчиня наголосила, якщо людина відчуває перші прояви алергії, слід одразу звертатись до алергологів і в жодному разі не займайтись самолікуванням, адже недуга може перерости в серйозну патологію.

Крім того, алергікам варто дотримуватись певних правил: на вулиці потрібно гуляти у сонцезахисних окулярах та масці, особливо після дощу. Також необхідно провітрювати приміщення, де перебуває алергік,  кожні 2-3 години на 5 хвилин.

Після прогулянки медики радять прибрати пилок, який міг осісти, поки ви були на вулиці. Для цього слід промити горло, очі, ніс, а в ідеалі прийняти душ з миттям голови.

А от фахівці в цей період повинні проводити санітарну обрізку гілок тополь, щоб зменшити кількість пуху на вулицях міст.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,