27.04.2024

Активісти розпочали реставрацію міського парку у Бучачі

Креатор буд

Позитивні зміни — своїми руками. Активісти у Бучачі почали оновлювати міський парк. Розчистити та реставрувати територію взялися представники громадської організації “Бучач-Арт”. Що вони планують зробити найближчим часом — дізнавайтеся.

Лілія Савків — жителька Бучача, гуляючи міським паром щоразу згадує, як ходила тут з батьками в дитинстві. Розповідає, тоді він був красивим та чистим. А ще постійно заповненим людьми.

Однак зараз парк виглядає покинутим і недоглянутим. Тут багато сухих дерев, які наражають на небезпеку людей та купа самонасаджених кущів. Лісопарк має багату історію існування та велику територію, адже він складається з двох парків та розмежовує два мікрорайони Бучача. Лілія розповідає, колись тут часто проводили масові заходи, концерти та спортивні змагання.

“Парк залишився якось осторонь і влади і людьми нашої громади, і на сьогоднішній день стало такою нагальною проблемою його почистити у нас місто маленьке але дуже активна громада”, — каже членкиня ГО “Бучач-Арт” Лілія Савків.

У грудні 2022 року громадська організаця “Бучач-Арт” написала звернення до міської ради, аби взятись за відновлення парку. За день зібрали майже 30 підписів місцевих. Люди активно підтримували, адже для кожного важливо мати в громаді місце для активного відпочинку.

За словами Лілії, влада підтримала це звернення і недавно буквально почали перші роботи по зачистці самостійних насаджанців.

Ініціатори кажуть, вирішили відбудувати цей парк, аби там з часом проводити  змагання та на імпровізованих сценах організовувати концерти просто неба. А ще це було б гарним місцем для тих, хто полюбляє бігати чи займається спортивною ходьбою.

Активісти відзначають, що хочуть максимально берегти історичну спадщину міста та докладати зусиль для відновлення та розширення території парку. Поруч тут є школа та багато житлових будинків. Вирішили відновити територію за кошти місцевого бюджету.

“Ми вирішили відновити та реконструювати парк. Звичайно, хочемо з міського бюджету виділити гроші і вже планово працюємо над тим”, — відзначив міський голова Бучача Віталій Фреяк.

Втім, через брак коштів все робитимуть по черзі. Також планують спершу розпитати в місцевих жителів яким вони хочуть бачити цей парк.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,