19.04.2024

Стали відомі подробиці скандалу, який розгорнувся навколо ліквідації двох дитсадків у Бучачі

Ваша реклама

З двох зробити один новий та сучасний. Саме так аргументують у бучацькій міській раді новину про ліквідацію двох дошкільних навчальних закладів. Через це розгорівся скандал у громаді, адже працівники закладів бояться таким чином втратити роботу, а батьки в свою чергу не хочуть будь-яких змін. Тож більше про цю ситуацію, далі.

Ліквідувати два дитячих садки та створити новий. У Бучачі міська рада оголосила про припинення роботи дошкільних закладів освіти «Дзвіночок» І «Теремок». Батьки, діти яких ходять у дитсадок «Дзвіночок» проти того, аби їхній заклад закривали, а малюків переводили. Кажуть, хоч «Дзвіночок» не має презентабельного вигляду, проте, для них це затишне, зручне і звичне місце.

Інна Ралло — представниця батьківського комітету. Розповідає, батьки категорично за те, аби садочок не закривали і надалі залишили все як є.

Раніше замість садочка “Дзвіночок” був житловий будинок, тепер це навчальний заклад. Тут зробили три групи. Ясельна — розміщена на мансардному поверсі. Щоб туди дістатись батькам з дітьми і вихователям доводиться щоденно ходити сходами. Втім, працівники та батьки кажуть, за роки існування закладу вже звикли. А зараз для них важливо зробити все можливе, аби відстояти свій заклад та продовжити роботу у “Дзвіночку”.

“Хай залишається приміщення, найголовніше, щоб зберегли приміщення, щоб тут залишились вихователі, вихователі і дітки”, — відзначає музична керівниця закладу Леся Олексюк.

У “Дзвіночку” є 19 працівників та виховується приблизно 30-ро дітей. Однак, наразі згідно з списком у журналі щоденно відвідує майже половина.

Є у Бучачі й інший дошкільний навчальний заклад – “Теремок”. Його хочуть переформувати, та створити новий заклад дошкільної освіти. Втім, керівництво та працівники теж проти таких змін.

У дошкільний заклад “Теремок” записано 102 дитини. Та укриття тут розраховане на 90 місць. В садку функціонує 3 інклюзивних групи в яких має бути по 15 дітей. Заклад заповнений, тому приймати дошкільників з іншого садка, в разі об’єднання з дзвіночком – не вдасться.  Завідувачка “Теремка” Оксана Разимінська розповідає, категорично проти, аби заклади об’єднували. Адже тоді персонал змінять, а групи будуть переповнені.

В міській раді Бучача пояснюють, хочуть  об’єднати садочки, аби таким чином зекономити. А в центрі міста, на базі приміщення “Теремка”, хочуть створити новий сучасний заклад дошкільної освіти. Працівникам ж  і “Теремка” і “Дзвіночка”, з свого боку обіцяють працевлаштування в новому закладі.

Більше — дивіться.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,