19.04.2024

Аеропорт “Тернопіль” — місія нездійсненна?

Креатор буд

Від виборів і до виборів, вже традиційно, місцеві політики обов’язковим пунктом у своїй передвиборчій програмі вказують відновлення місцевого летовища. Згодом вибори проходять, а ті, хто зайняв такі бажання крісла за стінами держустанов, ніби забувають про те, що обіцяли відновити, відкрити і врешті повернути точку “Тернопіль” на авіакарту України.

Та сьогодні єдині, хто літає в небі над місцевим аеропортом,  табуни птахів. А про те, що тут колись курсували авіа рейси нагадує хіба заржавілий макет літака та стара злітна смуга. Чия вина в тому, що аеропорт “Тернопіль” з роками все більше стає схожим на будівлю-привида десь в Чорнобильській зоні, і чому після десятків обіцянок, конкретних змін так і немає. Відповідь шукатимемо у спільному проєкті телеканалів “Тернопіль1” та “ІНТБ”.

За роки існування летовища жоден історик детально не вивчав його історії. Тому аби відтворити всі події та назвати імена людей, які в різні роки наклали свій відбиток на майбутнє аеропорту, в обласному архіві ми відшукали десятки різних документів та згадок у пресі.

Другу частину проєкту дивіться тут.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,