28.04.2024

Аби зберегти село, запрошують вимушених переселенців у Миколаївку

Ваша реклама

Хочуть відновити село, тому пропонують свої будинки для внутнішньо переміщених осіб. Жителі села Миколаївка Чортівського району з початку повномасштабної війни приймали переселенців та допомагали тим, хто втратив дах на головою. Спочатку будинки просто здавали в оренду. А зараз пропонують навіть купити. Більше — читайте.

У хаті є піч, необхідні меблі, вода з криниці, а довкола мальовнича природа. Такі умови пропонують людям, яким через війну ніде жити. Переїхати запрошують у село Миколаївка Чортківського району. Колись в цих будинках жили люди, втім зараз багато з них покинули село і вирішили віддати помешкання тим, хто цього потребує.

У такий спосіб жителі хочуть відродити раніше людне село. Від майбутніх господарів потрібне лише бажання привести оселю до ладу, каже староста Миколаївського старостинського округу Людмила Федьків. Каже, у селі було приблизно 100 вимушених переселенців.

Зараз в селі проживає семеро вимушено переміщених осіб. Кілька з них вже придбали будинки в яких живуть. Переважно це пенсіонери або молодь, яка працює дистанційно.

Директор місцевої гімназії Іван Качуровський каже, прожив в Миколаївці багато років і зараз найбільше хоче повернути той час, коли на вулицях села було багато людей. Більше — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,