19.04.2024

Аби запобігти домашньому насильству, у Тернополі організували круглий стіл з експертами

Креатор буд

Щоб попередити домашнє насильство. Круглий стіл за участі представників громадськості, центру підтримки переселенців “Я –Маріуполь” та поліцейських відбувся у Тернополі. Захід організували, аби запобігти домашньому насильству в родинах, що перебувають у стресовому стані через наслідки повномасштабної військової агресії.

Під час зустрічі присутні обговорили проблемні питання, що стосуються виявлення випадків домашнього насильства, вчасного реагування на них, надання допомоги постраждалим від гендерно-зумовленого насильства.

Культурний координатор тернопільського центру “Я – Маріуполь” Наталя Коломоєць розповіла, що загалом по Україні функціонує 16 таких центрів, куди внутрішньо-переміщені особи можуть звертатися для отримання соціальної, психологічної та юридичної допомоги.

Учасники круглого столу порушили низку важливих тем, зокрема, про актуальний стан протидії домашньому насильству, реалії насильства під час війни, а також пріоритетні напрями діяльності Національної поліції.

Як зазначив начальник сектору по взаємодії з громадами управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Дмитро Адамович, від домашнього насильства потерпає дуже багато людей. На жаль, в більшості випадків постраждалі особи замовчують про злочини скоєнні щодо них та членів їх сімей. Працівники поліції проводять різні профілактичні заходи та такого роду зустрічі задля виявлення постраждалих осіб та притягнення до відповідальності винуватців. Основне, аби люди усвідомлювали, що вони знаходяться під захистом держави. Подробиці дізнавайтеся із сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,