30.04.2024

Військового з Тернопільщини, який пройшов “Азовсталь” і Оленівку, звільнили з полону

Креатор буд

Військового з Тернопільщини звільнили з російського полону. Звістку про швидке повернення сина додому отримали батьки 23-річного Тараса Копачівського з Великогаївської громади.

Хлопець родом з села Красівка неподалік Тернополя. Закінчив місцеву школу, навчався в училищі і здобув професію зварювальника. Свого часу їздив на заробітки. Батьки Тараса пригадують, що найулюбленішим заняттям їхнього Тараса були бальні танці.

У 2020 році Тарас вирішив піти служити в армію. А півроку перед повномасштабним вторгненням підписав контракт і поїхав служити в Донецьку область. Останні дні перед війною дзвонив додому з Маріуполя. Батько Тараса розповідає, що син отримав важке поранення. Під час несення бойового чергування поблизу нього прилетів снаряд.

Про те, що син мав поранення Володимир сказав дружині за кілька днів до того, як Тарас і решта військових вийшли з “Азовсталі”.

Мати Тараса розповідає, для неї було великим ударом повідомлення про теракт в Оленівці. Ще більшим стало повідомлення про те, що її син зник безвісти.

Останній раз Тарас вийшов на зв’язок вже в полоні 8 червня. Йому дали можливість подзвонити до рідних через Червоний хрест. І відтоді почалося довге чекання батьків на його повернення з полону.

Коли Тарас приїде до рідного села і на звільнення скількох хлопців ще очікують у громаді — у відео.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,