30.04.2024

Як понад сотня “пунктів незламності” працюють на Тернопільщині

Ваша реклама

Наша знімальна група вирушила на рейд. Перевірити чи користуються люди пунктами обігріву. Загалом на Тернопільщині відкрили понад 100 таких пунктів незламності. Це спеціально облаштовані приміщення, де можна зігрітися, зарядити мобільні телефони та акумулятори, скористатися безкоштовним доступом до Інтернету, а також випити теплих напоїв. У Тернополі є два мобільних, це палатки. А скоро будуть і стаціонарні — в школах та садочках. А що в громадах — знають наші журналісти.

У Тернополі наразі діють два мобільні “пункти незламності”. За допомогою ДСНС один облаштували поблизу палацу культури “Березіль”, а інший — на бульварі Данила Галицького. Загалом в області таких пунктів більше сотні.

“У Тернопільській області працює чотири мобільні пункти обігріву, а також у кожному пожежному рятувальному підрозділі кожен потребуючий може зарядити мобільний телефон, зігрітися, випити гарячої кави та отримати важливу інформацію”, — відзначила помічниця начальника ГУ ДСНС в Тернопільській області з питань зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю Ірина Крупа.

Кожна ОТГ облаштовує необхідну кількість “пунктів незламності”. Все залежить від чисельності населення. В Підгороднянській громаді таких пунктів вже є сім. Розташовані вони в кожному селі у місцевих школах та садочках.

“Ці пункти незламності оснащенні генераторами, тобто є можливість не переміщувати ці генератори в інші місця. У цьому приміщенні за потреби можна зарядити телефон, підігріти воду на чай. У кожному приміщенні є укриття. Тож під час повітряної тривоги люди можуть переміститися в сховище”, — пояснив заступник Підгороднянської громади Володимир Осядач.

В пункт незламності, який облаштований в школі Підгороднього вже є перші відвідувачі. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,