30.04.2024

З нагоди Дня Прапора посмертно вручили ордени родинам військовослужбовців у Тернополі

Креатор буд

День Прапора відзначили у Тернополі. На урочистостях зібралися військові, пластуни, активісти, представники влади, пересічні тернополяни та гості міста.

Мешканець села Росохач на Чортківщині Володимир Мармус ціну українського прапора знає як ніхто. 22 січня 1973 року разом з односельцями підпільно розвішали по місту чотири синьо-жовті прапори. За це він отримав 6 років таборів суворого режиму і 5 років заслання.

Під час заходу голова військової адміністрації Володимир Труш вручив державні нагороди рідним загиблих військовослужбовців. Вдова капітана медичної служби Андрія Місяця отримала орден «Богдана Хмельницького», яким вшанували її чоловіка.

Сьогодні у день Прапора представники влади бажають всім лише одного – перемоги.

“Сьогодні хотілося би побажати всім нам швидкої перемоги, впевненої перемоги. І те, що вона буде наша, ми знаємо. Ми віримо в це. І ми докладемо всіх зусиль”, — заявив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

“Склоняємо голови перед всіма нашими героями, перед родинами наших героїв. Дякуємо за ваших синів, дякуємо за наших захисників, які сьогодні віддали найцінніше, що в них є, власне життя. Щоби була Україна, щоб був синьо-жовтий стяг, наші символи — гімн, тризуб”, — наголосив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

«Сьогодні синьо-жовтий прапор для усього світу є символом мужності і героїзму. Це є символ відваги, символ боротьби за нашу українську державність і незалежність», — зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Відзначимо, що День Прапора України почали відзначати у 2004 році за наказом Леоніда Кучми, а сам державний прапор був затверджений в 1992 році. Синій колір символізує небо, а жовтий – пшеницю.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , , ,