30.04.2024

Безпека дітей влітку: хто несе відповідальність і що радять тернопільські експерти

Креатор буд

У більшості шкіл Тернополя вже пролунав останній дзвоник, а це означає, що настала у школярів почались канікули. Діти весь день проводитимуть на вулиці.

Купатися, кататись, гратися і не завжди в дозволених місцях. Лише за останні 2 дні траплялись нещасні випадки з неповнолітніми. Діти, які втопились, катаючись на човні, малюк, який випав з вікна і це лише ті ситуації, які набули розголосу.

В закладах освіти впродовж всього навчального року навчають учнів безпеці життєдіяльності, але з початком спекотної пори року, відповідальність за життя підростаючого покоління беруть на себе батьки. На цьому наголосили в управлінні освіти ТМР.

Начальниця міського відділу освіти і науки ТМР Ольга Похиляк додала, безпека дітей стосується різних сфер. Це і поводження на дорозі, і спілкування з незнайомцями, і елементарні правила пожежної безпеки. Щоб нагадати дітям і закріпити їхні знання у школах регулярно проводять заходи, видають відповідні накази.

Не стоять осторонь і працівники ДСНС, які теж проводять інформаційну роботу. Таким чином навчають дітей правилам безпеки та як поводитись у надзвичайних ситуаціях. Адже правильна безпечна поведінка повинна формуватися з дитинства. На цьому наголосила помічниця начлаьника ГУ ДСНС України у Тернопільській області з питань зв’язків зі ЗМІ Ірина Крупа.

Вона також підкреслила, що потрібно діяти комплексно, співпрацювати усім, хто дотичний до діяльності дітей та підлітків, аби попередити можливі трагедії.

Питаємо про правила безпеки і тернополян. Дорослі вважають, що це обов’язок старших розповідати про правила безпеки та застерігати від різних надзвичайних ситуацій, а діти в свою чергу мають дослухатися.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,