30.04.2024

Вітаміни чи тренд сезону: вартість спаржі на тернопільському ринку

Креатор буд

100 грам за 36 грн, за кілограм просять 250 гривень. Така вартість сезонного овоча – спаржі. Знайти його на ринку не легко. Проте, все ж кілька яток з продуктом є.

Продавці розповіли, що зараз за спаржею приходить чимало тернополян. Адже це дуже корисно і популярно.

Ціна коливається від 200 до 250 гривень. Хоча продавці зазначили, вирощена вона у Тернополі. Тому чим виправдана такі ціна – невідомо. Мабуть через вартість купують спаржу не всі. Тернополянин Стас розповів, що цей овоч купує часто, бо має бізнес. Постачає цей продукт замороженим і у великих кількостях.

У лабораторії підтвердили, що на тернопільському ринку спаржі дійсно мало, тому й ціна на неї висока. За словами завідувача лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку Андрія Тарнавського, під час дослідження спаржі, з’ясували  що по нітратах вона має 11, 8 десятих міліграма на кілограм.

Особливо цьогоріч спаржа стала мегапопулярною і не лише на ринку. Спеціальні спаржеві меню, дієти, коктейлі і муси.

Аргументують це тим, що цей овоч містить дуже багато вітамінів і клітковини. Експерти цього не спростовують, до плюсів відносять ще один – спаржа не містить цукру. Хоча, потрібний набір вітамінів можна отримати і з інших сезонних продуктів. До того ж, значно дешевших.

Додамо, сезон спаржі або по-іншому аспарагусу розпочався на початку травня і триватиме до кінця червня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,