01.05.2024

Під 3% річних: у Тернополі внутрішньо переміщеним особам пропонують нову житлову програму

Ваша реклама

З 17 травня для переселенців стартує нова програма для отримання іпотеки. Це можливість придбати власне житло за вигідними умовами.

Кредит людям видають на 20 років, із розрахунком 21 кв. м загальної площі на 1 особу, і додатково 10,5 кв. м на сім’ю. Перший внесок має становити не менше 6% вартості житла. Якщо площа квартири чи її ціна перевищуватиме вказані норми, сім’я зможе цю різницю оплатити.

Як пояснив директор Тернопільського регіонального управління держмолодьжитло Андрій Козак, програма передбачає відбір рандомним методом. Тобто немає загальної черги. В липні буде відбуватися перший відбір з допомогою генератора випадкових чисел і тоді вже переможці будуть здавати документи.

Тобто, скористатись цією програмою зможуть не всі, а лише ті, кому, так би мовити, пощастить.

Програма фінансується Німецьким Урядом. Україна отримає кілька траншів упродовж двох років. І такі рандомні вибори робитимуть не рідше одного разу в 4 місяці.

У Держмолодьжитло станом на сьогодні зареєструвались 38 сімей для участі у програмах для купівлі власного житла.

Серед них – переселенка Наталія Павлинська. Жінка з сім’єю вже вродовж 7 років живе на орендованих квартирах. Чимала частина зароблених грошей йде на оплату комунальних послуг та оренди. Тому, вважає, що краще було б виплачувати кошти за славне житло.

Реєструватись на усі можливі програми та не опускати руки, радить і переселенка Яна Шкуратова. Її сім’я стала першою на Тернопільщині, кому вдалось купити квартиру за державною програмою. А саме кредитування внутрішньо-переміщених осіб від Держмолодьжитло. Зараз вона щаслива власниця трикімнатної квартири неподалік Тернополя.

Для того, аби зареєструватись у новій програмі кредитування, яка фінансується Німеччиною, всі охочі переселенці мають два місяці. Адже, вже в липні відбудеться перший рандомний відбір.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,