30.04.2024

Хвороба донечки розділила її життя на “до” і “після”: історія матері, яка виховує дитину з інвалідністю

Креатор буд

Кожного дня наполегливо і не покладаючи рук Ірина Саверіна займається із донечкою. Чотирирічна Марія-Мілена не може самостійно тримати голову, сидіти у кріслі та жити повноцінно, як її ровесники.

Як зазначає мати, дівчинка на 100% залежна від неї. Усе через діагноз дитини – ДЦП спастичний тетрапарез та подвійний геміпарез. Його поставили, коли дівчинці виповнився рік.

Жінка розповіла, хвороба донечки не зламала їх із чоловіком. За неї вони готові боротись, поки дитина не стане на ноги.
Мілену лікували навіть у Китаї. Зараз вдалось зібрати гроші для наступного курсу реабілітації. Та наразі дівчинка не може продовжити лікування у Китаї через карантин.

Ірина Саверіна також розповіла, після того, як дізналась про хворобу донечки її життя кардинально змінилось. Довелось забути про власні мрії. Одна із яких – відкриття власного салону. Адже за фахом вона – перукар. Зараз вона може лише раз в тиждень займатись улюбленою справою та створювати неперевершені зачіски.
Жінка долучилась до фотопроєкту #Право_на_щастя.  Його мета – показати реальність життя таких сімей та створити у нашому місті групи денного догляду. Таку ініціативу створили для жінок, які виховують дітей з важкими формами функціональних порушень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,