25.04.2024

8 травня в Україні відзначають День Пам’яті та примирення

Креатор буд

Сьогодні, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та примирення, присвячений вшануванню пам’яті жертв Другої світової війни. Для людства – це чорна сторінка в історії.

За оцінками різних дослідників, у ній загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Це ті, хто загинув на фронті, в окопах, і ті, кого вбили під час бомбардувань, у полоні, концтаборах. Ті, хто помер як мирний мешканець від поранень або голоду. Більшість тернополян вважають, що потрібно пам’ятати, а не святкувати.

Дехто зазначив, що не варто брати приклад з Росії і проводити паради. Адже загинуло чимало людей, у тому числі й українців.

Жертвою Другої світової війни став кожен п’ятий українець. Наша країна втратила 2,5 мільйони військовослужбовців, ще 5,5 мільйонів осіб загиблих – військовополонені і мирне населення.

Для того, аби молодь знала і пам’ятала про велике горе, яке принесла з собою на наші землі і в сім’ї українців Друга світова війна, в Україні вшанувують загиблих 8 травня – разом з Європою та світом.

Символом Дня пам’яті та примирення є червоний мак. Його графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку, зображено квітку, з іншого,- кривавий слід від кулі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,