18.04.2024

8 листопада у Тернополі буде благодійний забіг, щоб зібрати гроші на дитмайданчик “Карітасу”

Ваша реклама

На території благодійного фонду «Карітас» є інклюзивний дитячий майданчик. Від березня там відповідно облаштовували територію, більшу частину робіт вже виконали. І саме для того, аби якнайшвидше відкрити майданчик, небайдужі тернополяни вирішили організувати у нашому місті благодійний забіг “Подаруй світло”.

Стати учасником забігу можуть охочі з різних міст України і навіть країн світу. Для цього не обов’язково приїжджати 8-го листопада у Тернопіль. Потрібно просто заповнити анкету, переказати благодійний внесок, а в день забігу у своєму населеному пункті пробігти будь-яку дистанцію і виставити фото у соціальні мережі з хештегом «подаруй світло».

Ініціатор благодійного забігу “Подаруй світло” Роман Задорожний каже, що всі учасники отримають пам’ятну справжню металеву медаль, присвячену цьому забігу. Також буде і стартовий номерок, адже бігуни це люблять. Всі кошти будуть використані на реалізацію проекту, а всі витрати на медалі покриють меценати проекту, додає Роман.

Відкрити майданчик організатори проєкту планують ще цього року. Аби завершити всі роботи їм потрібно зібрати близько 70 тисяч гривень. У благодійному фонді «Карітас» кажуть, після відкриття цей майданчик буде доступним для дітей з усього міста.

Директор благодійного фонду “Карітас Тернопіль” о. Андрій Марчук додає, при потребі, соціальне таксі зможе підвезти тих, кому це необхідно. А ще, продовжує отець, планують іноді організовувати різні цікаві заходи на цій території, адже у «Карітасі» є і проєкт для молоді з інвалідністю.

Отож, аби доєднатися до благодійного забігу потрібно заповнити спеціальну анкету на фейсбук-сторінці події  “Подаруй світло” і оплатити внесок – мінімум 250 гривень.

Організатори забігу сподіваться, що 8 листопада до ініціативи доєднаються чимало небайдужих і вже зовсім скоро вдасться відкрити майданчик для дітей на базі “Карітасу”.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,