27.04.2024

70 спортсменок взяли участь у відкритому чемпіонаті Тернопільщини зі спортивної гімнастики

Ваша реклама

Відкритий чемпіонат області зі спортивної гімнастики два дні тривав у Тернополі. Загалом до Тернополя приїхало близько 70 спортсменок. Окрім місцевих команд тут гімнастки із Білої Церкви, Червонограду і Запоріжжя. Відкритий чемпіонат області традиційно був підготовчим до Чемпіонату України.

Гостей не багато, але і не мало, зважаючи на обставини в країні, кажуть організатори. Люблять приїжджати до нас гімнасти із Запоріжжя. Попри все продовжують тренуватися вдома і їздити на змагання.

“Ситуація дуже важка. Перед війною був карантин, діти довго нікуди не виїжджали і вчаться вони онлайн. Тому змагання — це можливість поспілкуватися з іншими, соціалізуватися. Зараз це єдина можливість в нас”, — відзначила запорізька тренерка зі спортивної гімнастики Тетяна Юдіна.

Ці змагання є підготовчими до чемпіонату України, який відбудеться 11-15 травня в Івано-Франківську.

Для декого із дітей це стане першим виступом за межами рідного міста, додала старша тренерка відділення спортивної гімнастики Тернопільської КДЮСШ №2 ім. Юрія Горайського, головна суддя змагань Ірина Гейна. Через карантин і війну кількість змагань дуже зменшилась. То ж радіють, що можуть проводити чемпіонат області , приймати гостей і виїжджати на інші старти. Адже для розвитку спортсменів це чи не найголовніше.

Тернопільські гімнастки Олена Грохольська та Олександра Капшук  виступили добре і будуть готуватися до Чемпіонату України. А як показали свої вміння інші юні гімнасти — дивіться у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,