25.04.2024

6 чи 19 грудня — коли до домівок тернополян прийде святий Миколай

Креатор буд

Коли святкуємо Святого Миколая? Тернополяни активно обговорюють чи варто переносити це дитяче свято з 19 грудня на 6 грудня. Цьогоріч у зв’язку з тим, що українські церкви більш лояльно поставилися до переходу святкування Різдва Христового з 7 січня на 25 грудня, серед містян постало питання і перенесення усіх свят, які прив’язані до дати Різдва.

Журналісти дізнавалися коли ж все таки прийде святий Миколай до маленьких тернополян і які саме подарунки принесе.

П’ятирічна тернополянка Злата вже написала листа до Миколая. Дівчинка попросила в святого кілька іграшок для себе. Дідусь Злати Ігор Барський розповідає, цього року з родиною вирішили, що святкуватимуть це  свято не 19 грудня, як раніше, а за новим стилем — 6 числа. На таке рішення вплинула і війна.

Ми провели опитування серед наших глядачів у соцмережах, коли вони збираються святкувати Свято Миколая. В опитуванні взяло участь 4 350 людей. І більша частина, а саме 65 відсотків  все таки відзначатимуть це свято 19 грудня. 24 відсотки святкуватимуть 6 грудня. А 11 відсотків за те, щоб подарунки під подушки для діток Миколай готував на обидві дати. Загалом тернополян з розуміння ставляться до переходу з нового календаря святкування релігійних свят на старий.

Однак деякі жителі міста додають, що чекатимуть Миколая за звичкою 19 грудня. Щодо подарунків рідним, то цього року тернополяни чекатимуть від Чудотворця практичних речей — лише того, що дійсно необхідне. Подробиці — у сюжеті.

Нагадаємо, з 4 грудня у Тернополі працюватиме Хатинка святого Миколая.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,