05.05.2024

31 людина опинилася у лікарні після відкриття суші-бару в Збаражі

Ваша реклама

Недільний вечір завершився інфекційним відділенням для людей, які робили замовлення у суші-барі. Заклад напередодні відкрився у Збаражі. Наразі у місцевій лікарні в стаціонарі перебуває 31 пацієнт, серед них — 12 дітей. Усі їли суші і в усіх одинакові симптоми.

За словами директора Збаразької центральної лікарні Григорія Чепіля, люди почали поступати надвечір 13 серпня. Скаржилися на високу температуру та пронос. Усі пацієнти, кажуть лікарі — середньої тяжкості. Хворі розповідають, що їжу замовляли в одному закладі, який буквально днями відкрився в центрі Збаража.

Що ж було в сушах – визначають в Тернопільському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. Тут досліджують зразки їжі, поверхонь. Перші результати, пояснюють, будуть готові сьогодні ближче до вечора.

Заклад, який не попрацював і тижня, закрили. Сторінку у соцмережах “почистили”. Все що залишилось — невеличке оголошення. Обіцяють все з’ясувати, просять вибачення у клієнтів.

Про випадок масового отруєння фахівці Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб повідомили у Держпродспоживслужбу, поліцію та інші органи.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,