24.04.2024

177 питань розглянули на сесії Тернопільської облради

Креатор буд

Ухвалили рішення на сесії Тернопільської облради. Депутати скасували оренду святині в Почаєві, призначили нових керівників і розширили пільгову категорію учнів, які харчуватимуться безкоштовно.

Отже, питання Почаївської лаври зрушило з місця. Депутати тернопільської обласної ради врешті вирішили скасувати оренду святині московським патріархатом і з таким закликом звернулися до держави. Бо на часі, кажуть депутати Тернопільщини — викорінити усе вороже.

“Вирішення цього питання стосується не теми релігії, а теми національної безпеки. В умовах війни ми побачили, як священнослужителі московського патріархату мають російське громадянство, сприяють агресору, є навідниками ракет”, — відзначив депутат Тернопільської облради Олег Сиротюк.

“Питання функціонування московського патріархату нагальним було вже давно. Ми самі бачили як ця колаборація підривала авторитет нашої державності”, — підкреслила депутатка Тернопільської обласної ради Наталія Марків.

Окрім цього, на сесії призначили нового керівника центру екстреної медицини та медицини катастроф. Ним став Олександр Ріпка. Новий директор “швидкої” вже знає, над чим працюватиме, щоб покращити якість медичної допомоги. Це насамперед забезпечення електроенергією підстанцій та забезпечення засобами зв’язку (раціями).

Серед іншого, депутати проголосували за встановлення пам’ятника Роману Шухевичу.

“Дякую депутатам за підтримку моєї ініціативи — відведення місця для пам’ятника Роману Шухевичу, генералу-хорунжому УПА. У цьому році ми святкували вісімдесяту річницю заснування УПА. Це армія нескорених, яка надихнула і є фундаментом для сучасних ЗСУ”, — відзначив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Щодо бюджету Тернопільщини, то його, в умовах воєнного стану, ухвалювали в обласній військовій адміністрації.

“Ми проговорювали питання бюджету, радилися з депутатськими групами і комісіями. Враховані в цьому бюджеті всі потреби комунальних закладів, орієнтуючись на попередній рік. Також у цьому бюджеті багато коштів виділено на оборону. Це підтримка ЗСУ. Закупівля одягу, генераторів, пального – це впало на наш бюджет. І адміністрація з обласного бюджету ті закупівлі проводять”, — пояснив Михайло Головко.

Окрім цього на сесії ухвалили рішення про розширення переліку учнів, які безкоштовно харчуватимуться в закладах освіти. А ще присвоїли звання «Почесного громадянина Тернопільської області» ще 10 військовим посмертно.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,