25.04.2024

Володимир В’ятрович презентував «Нотатки з кухні «переписування історії» у Тернополі

Креатор буд

Історія нескорених. Голодомор – тема табу. А ще про УПА та українські революції. Теми, на які раніше не говорили відкрито. “Нотатки з кухні “переписування історії” Володимира В’ятровича – книга, яка описує ці періоди і проблеми.

Матеріали двадцятирічної праці, автор впорядковував майже півтора роки. Давно мріяв написати таку історичну книгу, розповідає письменник. І ось одним із поштовхів для її видачі – стала пандемія.

Теми Голодомору, УПА та українських революцій вибрав недарма, розповів Володимир В’ятрович. За освітою він історик, тому цією книгою хотів допомогти українцям сформувати спільне уявлення про своє минуле. Саме про процеси відновлення національної пам’яті і йдеться в “Нотатках”.

Депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна відзначив, що історія —учителька життя. Вона важлива, ще й тому, що має властивість повторюватись. І дуже багато питань, які були ще тоді в минулому столітті, мають місце сьогодні.

Директор КУ «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини» Євген Філь підмітив, що дуже багато є таких стереотипів радянської пропаганди є і тепер. Росія нав’язала ярлики на національно-визвольну боротьбу українського народу. Автор Володимир В’ятрович не тільки спростовує, а й доводить, що це все не так.

Книгу “Нотатки з кухні “переписування історії”” автор раніше презентував у Львові, Черкасах та Рівному. Тому українці вже мали змогу її прочитати.

Загалом, друком вийшло близько трьох тисяч примірників. У майбутньому автор планує написати ще декілька книг, також на історичну тематику. Однією із них буде книга про Василя Кука – командира УПА, зазначає письменник.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,