26.04.2024

Звернення щодо акцизу, зростання тарифів і питання бюджету: відбулася сесія Тернопільської міськради

Креатор буд

Зростання тарифів, акциз, бюджет і не тільки. Загалом 125 питань розглянули на 6-ій сесії Тернопільської міської ради.

Прийняли кілька важливих звернень до керівництва держави, зокрема, щоб не допустити підняття цін на газ. Нагадаємо, Кабмін скасував регулювання цін на блакитне паливо із 20 травня.

Підтримали депутати і не менш важливе звернення до Президента, Верховної Ради та Кабміну щодо проєкту Закону, відповідно до якого, у бюджетів громад заберуть 5% роздрібного акцизу з продажу тютюнових виробів.Також, під час сесії прозвітували про доходи і витрати з місцевої казни за перший квартал 2021 року. Наразі загальний план надходжень навіть трохи перевиконали, на 3%.

Затвердили і нову програму у Тернопільській громаді. “Виконання рішень про стягнення коштів з виконавчих органів міської ради на 2021-2023 роки”. Йдеться про те, що із держбюджету мають виділяти ряд виплат учасникам бойових дій та пільговим категоріям. Але грошей немає, тому виникають спірні питання.

Серед іншого, обранці затвердили Концепцію розвитку цифрових компетентностей жителів Тернопільської громади. Це сприятиме більш зрозумілому і доступному використанню електронних сервісів, кажуть у міській раді.

Також під час засідання погодили рішення не піднімати розмір податків і зборів у Тернополі на 2021 рік.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,