26.04.2024

Знову до школи: навчальні заклади у Тернополі працюють, в області – не всі

Креатор буд

Дистанційне навчання завершилось. Школи повертаються у звичайний режим.

Повернення у шкільні класи дуже тішить учнів. Кажуть, сумували за однокласниками. Старшокласниця Христина Борщук розповідає, що дистанційне навчання дається важче. Зізнається, більше прикладається до навчання коли безпосередньо у школі.
Повернутися до школи після локдауну раді не лише учні, а і вчителі. Звикають до змін, адже з вересня учні 5-11 класів навчалися за змішаною системою, але від сьогодні класи, де більше 20 дітей, відвідують уроки повноцінно.
Заступниця директора з навчально-виховної роботи Тернопільської ЗОШ №8 Леся Кравчук зазначає, що учні на уроках активні. Помітно, що за час канікул і локдауну вони сумували за реальним навчальним процесом.

До навчання школа повернулася майже у повному складі, наголошує директорка Галина Підгайна. Із майже 700 учнів на гострі респіраторно-вірусні інфекції хворіють 6-ро дітей. Серед вчителів – хворих немає.
Загалом у Тернополі сьогодні розпочали навчання в усіх без винятку школах, повідомили у відділі освіти.

«Більшість вчителів ще до канікул перехворіли і на сьогодні ми не маємо ситуації проблематичної і учнів, і вчителів», – зазначила начальниця управління освіти і науки ТМР Ольга Похиляк.

Щодо Тернопільщини – загалом в області 687 закладів загальної середньої освіти. Очне навчання розпочали в усіх, окрім трьох, де продовжують працювати дистанційно. Це у Великодедеркальській громаді, Великогаївській громаді і у Козівській громаді. У Баворовській школі працює лише початкова школа.

Загалом, кажуть фахівці, проблем із відновленням очного навчання і в області, і Тернополі, немає. А батьків тішить те, що діти не тільки повернулися до школи, а й їхні класи вже не ділять на підгрупи.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,