08.09.2024

Знеструмлені села та повалені дерева: сильний вітер наробив біди на Тернопіллі

Креатор буд

Буревій наробив біди на Тернопільщині. Сьогодні вночі він пронісся селами та містами області. Сильний вітер валив дерева і зносив дахи. Чимало жителів області залишилися без світла.

Про це інформують в головному управлінні ДСНС України в Тернопільській області.

Так, через сильний вітер за даними “Тернопільобленерго” 70 населених пунктів в області залишилися без електрики, 7 з них – частково. Фахівці вже розпочали аварійно-ремонтні роботи. Для відновлення задіяні бригади місцевих РЕМів.

У Почаєві та біля Озерної вітер повалив дерева на дорогу. Через таку пригоду на Зборівщині зіткнулися дві автівки. На щастя, в обох випадках обійшлося без постраждалих. Автодороги вже розчистили.

Також рятувальники повідомили, що сильний вітер пошкодив дах недобудованої будівлі комерційного призначення в Кременці. А в селі Горинка дерево впало на житловий будинок.

Сьогодні на Тернопільщині знову прогнозують бурю. Метеорологи попереджають про пориви західного вітру 17 – 22 м/с, вночі до 25 м/с. В області оголосили ІІ рівень небезпечності – помаранчевий. Тож не забувайте про обережність на вулиці.



Джерело | Т1 Новини