27.07.2024

Злочинну групу, яка переправляла ухилянтів через кордон, викрили на Тернопіллі

Креатор буд

Вносили дані ухилянтів у систему “Шлях”. Правоохоронці викрили на Тернопільщині п’ятьох зловмисників, які переправляли військовозобов’язаних чоловіків через кордон. Свої “послуги” вони оцінювали у 8 тис. доларів.

“За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури викрито групу з 4 осіб, які організували незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України)”, — повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Слідчі встановили, що працівники транспортного товариства підшуковували ухилянтів і за гроші вносили їх дані у систему “Шлях”, як водіїв транспортних засобів. Надалі чоловіки змогли безперешкодно виїхати за межі України.

Упродовж 2023 року такою схемою виїзду скористались щонайменше 20 осіб.

Організатору та одному учаснику злочинної групи вже повідомили про підозру. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим особам, причетним до незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон.

Під час санкціонованих обшуків на території Тернопільської, Львівської та Київської областей у зловмисників вилучили 3 автомобілі, понад 100 тис доларів США, мобільні телефони, чорнові записи й документи, комп’ютерну техніку.

 



Джерело | Т1 Новини