18.04.2024

Життя з ковідними сертифікатами: на Тернопільщині вже діють посиленні карантинні заходи

Креатор буд

Нові антирекорди та посилені карантинні заходи. Впродовж декількох днів Україна очолює рейтинги за кількістю виявлених нових хворих та померлих від covid-19.

Саме тому в усіх регіонах  і на Тернопільщині, сьогодні посилили обмеження. Серед головних оновлень – робота громадського транспорту міжобласного сполучення.

Так, аби поїхати автобусом чи поїздом в іншу область треба мати при собі ковід-сертифікат, або ж ПЛР чи експрес-тест.

В перший день дії нових карантинних правил на тернопільському автовокзалі як завжди людно. Більшість з цих людей чекають на автобуси внутрішньообласні, а тому їм мати при собі сертифікати не треба. А от Дарина сьогодні їде до Миколаєва, тому напередодні їй довелося зробити щеплення і зібрати всі необхідні документи.

На автовокзалі перевіряють наявність необхідних документів не лише контролери, а й представники поліції.  Інспектують всі міжобласні рейси. Зізналися:  здебільшого люди мають сертифікати про вакцинацію. Їх достовірність перевіряють за допомогою ось такого сканера.

Дільничий офіцер поліції Тернопільського районного управління поліції ГУНП в Тернопільській області Роман Дзеник розповів: більшість людей мають ковідні сертифікати. Ми їх  перевіряємо і зчитуємо коди, наразі всі дійсні”.

Наявність ковідних сертифікатів  відсьогодні перевіряють і в касах автовокзалу. Щоправда, працівниця  у вікні для довідок нам чітко не змогла пояснити  точного алгоритму виконання нових правил.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,