27.04.2024

Житель Дніпропетровщини збував зброю з фронту місцевому криміналітету на заході України

Ваша реклама

Зловмисник з Дніпропетровщини організував мережу підпільної торгівлі зброєю. Чоловік постачав “товар” з фронту у західні регіони України. Горе-бізнесмен мав іще трьох спільників.

Серед “клієнтів” ділка могли опинитися представники криміналітету, однак співробітники СБУ та Національної поліції своєчасно запобігли потраплянню зброї до рук учасників кримінальних угрупувань.

За даними слідства, організатором незаконної мережі виявився 47 – річний житель Дніпропетровщини, який зберігав у своєму помешканні цілий арсенал зброї та вибухонебезпечних предметів.

Під час обшуків у Тернопільській, Івано-Франківській та Дніпропетровській областях співробітники Служби безпеки вилучили:

  • ручний кулемет Калашникова;
  • 2 автомати: АК-12 та АК-74;
  • 8 гранатометних пострілів;
  • 9 бойових гранат;
  • вибухові речовини з детонатором;
  • понад 1 тис. набоїв різного калібру.

Усі вилучені засоби ураження направили на експертизу, за результатами якої буде ухвалено рішення про можливість їх передачі для потреб Сил оборони.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України організатору злочинної мережі вже повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами йому загрожує до 7 років тюрми.

Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до потрапляння зброї у незаконний обіг.

Слідчо-оперативні заходи проводили співробітники СБУ у Тернопільській, Івано-Франківській та Дніпропетровській областях спільно з Національною поліцією та за процесуального керівництва Тернопільської окружної прокуратури.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,