29.03.2024

Жовтяницю у немовлят в Тернополі лікуватимуть, використовуючи новітній апарат

Креатор буд

Виявити і вилікувати  жовтяницю важливо в перші дні після народження малюка. Для цього в пологовий №2 Тернополя придбали новий апарат для фототерапії. Обладнання вдалося купити за кошти благодійників з ЮНІСЕФ. Про важливість фототерапії і про те, як працює апарат нашим журналістам розповіли медики.

Зараз жовтяницю медики вважають не небезпечною хворобою, адже можна швидко і якісно пролікувати дитину. При інтенсивному пожовтінні шкіри та слизових призначають лікування світлом синього спектру – фототерапію. Аби допомогти малюкам, у другий пологовий Тернополя придбали лампу фототерапії. Її використання ефективне при жовтяниці у немовлят, відзначила лікарка Наталя Бадюк.

Лампу фототерапії у другий пологовий закупили завдяки співпраці з ЮНІСЕФ, в рамках міської програми «Громада, дружня до дітей та молоді». Апарат здатний пришвидшити одужання малюків, у яких виявили жовтяницю. Це — столик з підігрівом, але обладнання цінне тим, що завдяки обладнанню можна проводити фототерапію плюс, якщо необхідна інтенсивна терапія, пояснила Наталя Бадюк. Лампа задіяна практично щодня.

Подробиці про те, як працює обладнання, дивіться в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,