20.04.2024

Збільшать кількість аптек, які працюватимуть цілодобово у Тернополі

Ваша реклама

Три аптеки цілодобово працюють у Тернополі.  Раніше аптечних закладів, які продавали ліки вночі, було набагато більше. На Тернопільщині загалом діяло близько 650 аптек, 250 з них — у Тернополі. Чи планують кількість цілодобових аптек збільшити — дізнавалися наші кореспонденти.

“З цих аптечних закладів цілодобово працювало процентів 5-8. Наприклад, у кожному районі, в будь-якій лікарні були аптечні заклади, які працювали круглодобово. У місті були дві мережі такі, які подавали нам документи для зміни режиму роботи”, — відзначив керівник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області Тарас Пронів.

Після 24 лютого ситуація кардинально змінилася. Через комендантську годину та брак кадрів аптеки почали закриватися, або змінювати режим роботи. Однак кілька місяців тому у Тернополі відновили роботу однієї з цілодобових аптек. А тепер їх кількість збільшили до трьох.

Один з цих пунктів розташований в обласній дитячій лікарні на вулиці Сахарова. Провізори розповідають, що вночі до них часто приїздять за ліками з далеких мікрорайонів міста.

Опитані нами тернополяни розповіли, що наразі проблем через відсутність цілодобових аптек не відчули. Але не проти, щоб в місті їх стало більше. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,